Header Pic   Header Pic
Header Pic  PfeilDomov Header Pic
Header Pic
Policijsko veteransko društvo Sever - Specialna enota
Znacka
Policijsko veteransko društvo SEVER - SPECIALNA ENOTA je prostovoljno, nepridobitno združenje vseh  udeleženk in udeležencev vojne za Slovenijo, ki so kot pripadniki Organov za notranje zadeve, aktivnega in rezervnega sestava, sodelovali pri aktivnostih za zaščito demokratičnih procesov v Sloveniji, ali pa so bili s svojimi aktivnostmi neposredno vključeni v oborožene spopade pri osamosvajanju  Republike Slovenije.  
Naše društvo je vključeno v Zvezo policijskih veteranskih društev, ki delujejo na območju države Slovenije.

TRZIN 2017

28. junija 2017 smo organizirali polaganje venca na spominsko ploščo na Gregčevi hiši v Trzinu. Venec so polagali Bojan Končan, kateri je poveljeval enotam TO v Trzinski bitki 1991, Janez Portir, predsednik našega društva in Janez Gregorič, predsednik OZVVS Domžale. Oba sta bila  tudi udeleženca v bitki.

Sledila je slovesnost v OŠ Trzin, na kateri je slavnostni govornik Bojan Končan osvetlil pomen bitke ter vlogo poveljnikov v bojnih aktivnostih t.i. "desetdnevne" vojne za Slovenijo. Poklonu padlemu Peperku in ranjenim v bitki je sledil kulturni del programa, ki ga je pod vodstvom Zorana Rinka pripravilo društvo Žerjavčki iz Trzina.

 Na slovesnosti so sodelovali tudi praporščaki Združenja Sever, Specialne enote, OZVVS Domžale, Policijskih veteranskih društev Sever in prapor ZZB NOB iz Trzina.

 S svojo prisotnostjo sta nas počastila tudi predsednik Združenja Sever dr. Tomaž Čas in župan Občine Trzin g. Peter Ložar, najzaslužnejšim za ohranjanje spomina na bitko pa sta dr. Čas in Portir podelila priznanja združenja in društva.

Nekaj ujetih trenutkov s polaganja in slovesnosti si lahko ogledate v naši foto galeriji. 

 
32. SPOMINSKI POHOD VETERANOV NA TRIGLAV

7. in 8. julija so se vojni veterano podali na 32. spominski pohod na Triglav.  Z njimi je bil tudi naš Bojan, ki je na očaka ponesel prapor društva. Utrinke s pohoda si lahko ogledate v naši fotogaleriji in na povezavi Zveze policijskih veteranskih društev Sever  http://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/32-spominski-pohod-borcev-vojnih-veteranov-in-slovenskih-castnikov-na-triglav.html .Bojanu hvala za čudovit razgled, ki vabi, da se naslednje leto udeležimo pohoda v večjem številu.

 
5. DP ZDRUŽENJA SEVER IN TURNIR TRZIN '91

ČESTITKE DOBITNIKOM PRIZNANJ VEČ V FOTOGALERIJI IN PRIPONKAH

pdf Vrstni red_sah2017

pdf Stanje2017 

http://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/5-drzavno-prvenstvo-zpvd-sever-v-sahu.html

 

 
DOGODKI V JUNIJU

5. državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev Sever  v šahu in odprto šahovsko tekmovanje za pokal Trzin '91 potekalo v soboto, 17. junija 2017, v prostorih Osnovne šole Trzin, Mengeška c. 7/b, 1236 Trzin. Na tekmovanje vabimo člane Policijskih veteranskih društev Sever, Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo in drugih veteranskih organizacij, IPA klubov, Klubov

Zveza MORiS organizira 4. Mladinski tabor, ki bo potekal med 24.6.2017 in 2.7.2017 v Kočevski Reki, namenjen pa je dvajsetim (20) udeležencem v starostnem razponu med 10 in 17 let.

Osrednja državna počastitev dneva državnosti bo v soboto, 24. junija 2017, ob 21. uri, na Kongresnem trgu v Ljubljani

28. junija bo ob 18. uri v Trzinu potekala slovesnost ob obletnici Trzinske bitke. Slavnostni govornik bo Bojan Končan, ki je 27. 6. 1991 v bitki vodil enote TO. Istega dne bo po slovesnosti potekal tudi folklorni festival. Vabljeni. 

V počastitev Dneva državnosti in delovanja Učne čete TO na Vojskem leta 1991 vabi Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno in PO ZVVS SvPP vabita na 13. Odprto strelsko tekmovanje z malokalibrsko puško in druženje, ki bo v soboto 1. julija na Vojskem nad Idrijo. Prijave na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

 
5. DP ZDRUŽENJA SEVER IN TURNIR TRZIN '91
Obveščamo, da bo 5. državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev Sever  v šahu in odprto šahovsko tekmovanje za pokal Trzin '91 potekalo v soboto, 17. junija 2017, v prostorih Osnovne šole Trzin, Mengeška c. 7/b, 1236 Trzin.
Na tekmovanje vabimo člane Policijskih veteranskih društev Sever, Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo in drugih veteranskih organizacij, IPA klubov, Klubov upokojenih delavcev MNZ - Maksa Perca, šahovskih klubov in druge šahiste.doc RAZPIS DP SAH 2017      doc PRIJAVNICA DP SAH 2017
 
<< Začni < Nazaj 1 2 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 11 od 13
Zadnja novica
Podpora društvu

 working_logo_mali

števec obiskov
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Header Pic
left unten right unten
© 2017 Policijsko veteransko društvo Sever - Specialna enota