Header Pic   Header Pic
Header Pic  PfeilDomov Header Pic
Header Pic
Policijsko veteransko društvo Sever - Specialna enota
Znacka
Policijsko veteransko društvo SEVER - SPECIALNA ENOTA je prostovoljno, nepridobitno združenje vseh  udeleženk in udeležencev vojne za Slovenijo, ki so kot pripadniki Organov za notranje zadeve, aktivnega in rezervnega sestava, sodelovali pri aktivnostih za zaščito demokratičnih procesov v Sloveniji, ali pa so bili s svojimi aktivnostmi neposredno vključeni v oborožene spopade pri osamosvajanju  Republike Slovenije.  
Naše društvo je vključeno v Zvezo policijskih veteranskih društev, ki delujejo na območju države Slovenije.

BRANKO IN OSTALI - TRETJIČ

14. 12. 2017 so na seji Državnega zbora obravnavani predlogi za spremembo ZODPol-D. Navzočih je 68 poslank in poslancev, za je glasovalo 60, proti pa so bili 3. Zakon je bil sprejet, Šalči in ostali veterani pa si lahko, začasno, oddahnejo. Tudi predstavniki našega društva smo bili na seji in kasnejšem glasovanju :-) Podrobnosti najdete na spletnih straneh državnega zbora (14.12.2017, 36. redna seja, točka 7). Hvala vsem, ki ste pripomogli k sprejemu zakona in končanju agonije Šalčija, ter odpravili strah veteranov, najemnikov stanovanj v upravljanju MNZ, da bodo končali "na cesti". 

 
15. NOVOLETNI ŠAHOVSKI TURNIR PVDS-SE

9. decembra je v prostorih policijske akademije potekal 15. Novoletni šahovski turnir PVDS-SE. Udeležilo se ga je 35 šahistov iz različnih PVDS in OZVVS, Kluba upokojenih delavcev MORS, ŠK Trzin ter nekaj posameznikov. V uvodnem nagovoru je Slavnić, ki je povezoval prireditev povedal, da društvo svoj turnir posveča Lari Unuk, slovenski mladinski svetovni prvakinji v šahu. V imenu organizatorja je šahiste pozdravil predsednik društva Janez Portir, v imenu ŠZS pa Gojko Musič. Zanimivim šahovskim dvobojem je sledila podelitev pokalov najboljšim trem, najboljšim desetim pa priznanja. Nekaj utrinkov z turnirja si lahko ogledate v naši fotogaleriji.

 
BRANKO - DRUGIČ
Obveščamo, da je bil 4. 12. 2017 na 62. nujni seji Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, ... obravnavan predlog SDS za spremembo Zakona o organizaciji in nalogah policije. Zapis in posnetek seje si lahko ogledate na spletnih straneh Državnega zbora https://www.dz-rs.si/wps/portal/Home/deloDZ/seje/izbranaSejaDt?seja=54%20062.%20Nujna&start=2017-12-04&mandat=VII . Bomo videli, kakšen rezultat bo na koncu.
 
VETERANSKI ŠAHOVSKI TURNIR

Naši člani so se 18. 11. 2017 udeležili Veteranskega šahovskega turnirja v Šmarjah pri Jelšah in osvojili 1. mesto! Iskrene čestitke Duziju, Marku in Gojku za dosežen uspeh in osvojen prehodni pokal, ki po tem uspehu ostaja v naši trajni lasti :-) Nekaj utrinkov s turnirja si oglejte v naši foto galeriji.

 

 
MAJICE Z EMBLEMOM DRUŠTVA
Člani, obveščamo vas, da je ponovno na voljo omejena serija majic z emblemom društva.Cena majice s kratkim rokavom znaša 20€, z dolgim rokavom (velikosti:, XL, L) pa 22€. Majice lahko kupite na sedežu društva v času uradnih ur ali pa nam pišete na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript , da uskladimo morebitno pošiljanje po pošti (stroške pošiljanja bo kril kupec!).
 
Zadnja novica
Podpora društvu

 working_logo_mali

števec obiskov
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Header Pic
left unten right unten
© 2017 Policijsko veteransko društvo Sever - Specialna enota