Header Pic   Header Pic
Header Pic  PfeilDomov Header Pic
Header Pic
Policijsko veteransko društvo Sever - Specialna enota
Znacka
Policijsko veteransko društvo SEVER - SPECIALNA ENOTA je prostovoljno, nepridobitno združenje vseh  udeleženk in udeležencev vojne za Slovenijo, ki so kot pripadniki Organov za notranje zadeve, aktivnega in rezervnega sestava, sodelovali pri aktivnostih za zaščito demokratičnih procesov v Sloveniji, ali pa so bili s svojimi aktivnostmi neposredno vključeni v oborožene spopade pri osamosvajanju  Republike Slovenije.  
Naše društvo je vključeno v Zvezo policijskih veteranskih društev, ki delujejo na območju države Slovenije.

STRELSKO TEKMOVANJE S PUŠKO M 48

Ekipa strelcev PVDS-SE se je letos prvič udeležila ekipnega strelskega tekmovanja z vojaško puško repetirko M-48 7,9 x 57 mm, ki ga je letos, že četrtič, organizirala Slovenska vojska. Saj se še spomnite dobre stare Mauserke, ki je dobro zadevala, pa tudi dobro "ruknila". Strelcem čestitamo za hrabrost in dosežen rezultat. O morebitnih uspehih v drugem krogu bomo poročali.

 
SKUPŠČINA ZDRUŽENJA SEVER
V soboto 18. marca je bila v prostorih Zavoda Grm v Novem mestu redna letna skupščina Zveze policijskih veteranskih društev Sever, ki se je je udeležilo tudi osem delegatov iz našega društva. Na skupščini so se obravnavana in potrdila poročila, sprejeta sta bila program in načrt ZPVDS za 2017.
Zaradi zavrnitve registracije krajšega imena ZPVDS po lanski skupščini, so delegati ponovno obravnavali in potrdili predlog novega statuta ZPVDS.
Predmet obravnave in sprejema na letošnji skupščini ZPVDS je bila tudi Listina vrednot ZPVDS. Listina določa temeljna vrednotna merila delovanja zveze, policijskih veteranskih društev, ki jo sestavljajo, ter članov teh društev v aktualnem družbenem okolju in razmerah. Listina opredeljuje osem vrednot, na katerih naj bi temeljilo oblikovanje ciljev ter izvajanje nalog zveze in članov.
Več informacij lahko najdete na spletnih straneh ZPVDS http://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/redna-letna-skupscina-zveze-policijskih-veteranskih-drustev-sever2.html , video prispevek pa na RTVSLO http://www.rtvslo.si/blog/janez-platise/letna-skupscina-zveze-policijskih-veteranskih-drustev-sever/114407 ali na youtube: https://www.youtube.com/watch?v=V8yYUG4KQo4&feature=youtu.be

 
ZBOR ČLANOV PVDS-SE
V četrtek 9. marca je bil v prostorih Policijske akademije redni letni Zbor članov društva, ki se ga je udeležilo 33 članov. Na Zboru so bila obravnavana in potrjena poročila za leto 2016, sprejeta sta bila program in načrt dela društva za 2017.
Obravnavali in sprejeli smo tudi predlog Listine vrednot ZPVDS, ki določa temeljne vrednote delovanja zveze in policijskih veteranskih društev ter njihovih članov.
Na Zboru je bil na nadomestnih volitvah izvoljen nov predsednik Odbora za šport, g. Anton Vozelj. Iskrene čestitke ob izvolitvi, želimo pa mu uspešno vodenje odbora!
Zbora se je udeležil tudi predsednik Združenja Sever, dr. Tomaž Čas, kateri je nagovoril Zbor članov ter podal oris delovanja zduženja. Poudaril je dosežke in probleme s katerimi se je  združenje soočalo v preteklem letu.
Po zboru smo na druženju obujali spomine in iskali ideje, kako načrte v 2017 uresničiti. Vabljeni, da se odzovete vabilom, ki sledijo za načrtovane aktivnosti. 

 
Akcija Sever

Obveščamo vas, da je ob 20. obletnici Akcije Sever odprta nova spletna stran www.akcijasever.si. Na njej bodo tekoče objavljani dogodki in aktivnosti v zvezi z njeno obeležitvijo.

 
Specialci od 1989 do 1991
Objava članka o naših aktivnostih z naslovom "5 nepopolnih bukvic" v času 1989 do 1991, izziv in klic k dopolnitvi. Več o tem preberite TUKAJ.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 Naprej > Konec >>

Rezultati 12 - 16 od 16
Zadnja novica
Podpora društvu

 working_logo_mali

števec obiskov
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Header Pic
left unten right unten
© 2017 Policijsko veteransko društvo Sever - Specialna enota